Ajutarea animalelor aflate în sălbăticie

Ajutarea animalelor aflate în sălbăticie

Sunt diverse forme prin care putem ajuta animalele care trăiesc în sălbăticie cu care se confruntă în natură. Pe termen lung, singura cale prin care acestea vor primi, eventual, ajutorul de care au nevoie să sensibilizăm opinia publică cu privire la situația dificilă a animalelor sălbatice și la discriminarea de care suferă. Dar există și lucruri ajutătoare carepot fi făcute pentru ele pe termen scurt. Unii oameni ar vrea ca animalele să fie ajutate, dar se tem că nu avem cunoștințele necesare pentru a face acest lucru în mod corespunzător și că le-am putea face mai mult rău decât bine. Din fericire, însă,, căi prin care putem ajuta animalele folosind cunoștințele noastre actuale. Sunt deja multe exemple din care ne putem inspira. Multe dintre ele implică ajutarea individuală a anumitor animale. Altele implică ajutarea unor grupe mari de animale, prin metode informate științific, pentru a a asigura că nu apar consecințe negative.. Eventual, cercetarea asupra acestei probleme ar putea fi stabilită în mediul academic, ceea ce ne-ar putea oferi informații mult mai bune despre cele mai bune modalități de a ajuta animalele care trăiesc în sălbăticie. Din nefericire, majoritatea oamenilor încă nu sunt conștienți despre numeroasele forme prin care am putea ajuta animalele și sunt, de fapt, ajutate în prezent.1 Vom vedea acum câteva exemple.

Cazuri de intervenție menită să ajute animalele

Au fost înregistrate numeroase cazuri în care animalele au fost ajutate în natură. Uneori, au fost grupuri restrânse de oameni (sau chiar o singură persoană) care au făcut au făcut o mare diferență pentru anumite animaleacordându-le asistență.. În alte cazuri, animalele au fost ajutate grație unor organizații sau guverne care au urmat norme politici benefice pentru animale, chiar dacă scopul acestor măsuri nu a fost acela de a le ajuta (spre exemplu, vaccinarea animalelor sălbatice pentru a reduce riscul asupra sănătății animalelor). Din fericire, pentru a ne informa eforturile noastre de a ajuta animalele ce trăiesc în sălbăticie, putem învăța din aceste exemple și din marea cantitate de cercetări asociate.

Unele dintre aceste eforturi afectează doar un număr mic de animale. Am putea, în consecință, să credem că sunt triviale și că nu ar trebui luate în considerare. Dar nu sunt triviale , nu numai pentru că sunt, evident, foarte importante pentru animalele cu pricina, ci și pentru că aceste cazuri ajută la informarea și la sensibilizarea celor din jur asupra abilității și a nevoii noastre de a ajuta animalele sălbatice, precum și la demonstrarea diverselor forme de a le ajuta. Deschiderea minților noastre la astfel deposibilități creștem probabilitatea de a oferi asistență tot mai multor animale în tot mai multe situații.

Următoarele sunt câteva moduri prin care pot fi ajutate animalele din sălbăticie:

Salvarea animalelor în capcană și rănite

Animalelesuferă adesea accidente în sălbăticie. Spre exemplu, ar putea fi prinse în capcane și ar putea îndura morți dureroase și lente. În multe cazuri, poate fi relativ ușor să le salvăm.

Vaccinarea și vindecarea animalelor bolnave

Bolile și rănile sunt o altă sursă de suferință pentru animalele non-umane din sălbăticie. Dar, din fericire, acesta este unul dintre domeniile în care suntem destul de informați și le putem ajuta semnificativ.

Ajutarea animalelor în cazul incendiilor și al dezastrelor naturale

Multe animale mor în dezastre naturale și în incendii. Adesea ar fi posibil să salvăm multe dintre ele, dacă noi, oamenii, am alege s-o facem. Până de curând, animalele non-umane nu erau luate în considerare în planurile de salvare care erau aplicate în cazul dezastrelor naturale, dar această abordare începe să se schimbe.

Asigurarea nevoilor de bază ale animalelor

Unele dintre principalele motive pentru care animalele mor în sălbăticie sunt condițiile meteorologice și lipsa de hrană și de apă. Mai mult, în timpul deficitului de alimente, cei care nu mor de foame suferă de malnutriție și de foame, precum și de sete. Totuși, este posibil să se construiască adăposturi pentru acestea, ceea ce poate face diferența între viață și moarte și poate preveni suferința semnificativă. Uneori este posibil să le oferim animalelor hrană și apă, deși acest lucru trebuie calculat cu mare atenție, deoarece altfel putem crește, în loc să reducem, suferința animalelor sălbatice.

Îngrijirea animalelor orfane

Animalele din sălbăticie adesea își pierd unul sau ambii părinți. În asemenea situații, este adesea puțin probabil ca puii să supraviețuiască. Majoritatea vor muri de foame dacă nu sunt salvate. Acesta este un moment critic pentru noi să ajutăm aceste animale, oferindu-le îngrijire pentru a le înlocui rolul părinților pierduți.

Muncind pentru un viitor cu mai puține daune aduse animalelor din sălbăticie

Ar fi metode de a ajuta chiar mai mult animalele dacă am avea mai multe cunoștințe și mai multe mijloace. Pentru a îndeplini această nevoie, cel mai important este ca societății noastre să-i pese despre ajutarea animalelor în sălbăticie. Este posibil ca, dacă societatea nu vede nici un folos în a ajuta animalele sălbatice, atunci nevoile animalelor din sălbăticie să nu fie niciodată adresate.


Puteți citi articole legate de acest subiect aici:

De ce contează suferința animalelor sălbatice

Dați click aici pentru a citi mai multe despre motivele pentru care situația animalelor în sălbăticie este o problemă serioasă.

Situația animalelor aflate în sălbăticie

Cele mai multe animale mor la puțin timp după naștere, iar viețile lor nu se remarcă prin mare lucru în afară de durerea morții.


Note

1 Există deasemeni oameni care sunt perfect conștienți de abilitățile noastre de a ajuta animalele în sălbăticie, dar care resping ideea cum că ar trebui s-o facem. A se vedea o opinie împotriva ajutorării animalelor și pentru sărbătorirea suferinței animalelor din natură: Rolston III, H. (1992) “Ethical responsibilities toward wildlife”, Journal of the American Veterinary Medical Association, 200, pp. 615-622.