Interesele animalelor

Interesele animalelor

Termenul de “interes” este folosit pentru a descrie ceea ce este benefic pentru cineva. Cu alte cuvinte, este ceva ce promovează ceea ce este bun pentru orice individ a cărui viață poate merge bine sau rău. Spunem “asta este în interesul cuiva”, atunci când ceva e pozitiv pentru cineva. Când ne gândim la cum să acționăm, așa cum facem atunci când ne angajăm în gândire morală, avem în vedere interesele altora, pe care ar trebui să le respectăm.
Au animalele non-umane interese? Așa cum arată textul nostru despre simțirea animalelor, răspunsul este da. Pot simți bucurie și suferință. Și viețile animalelor pot merge bine sau rău Ceea ce înseamnă că au interese, la fel ca și oamenii.

În mod tradiţional, interesele animalelor non-umane au fost în mare parte ignorate. Animalele non-umane de abia dacă au fost luate în considerare din punct de vedere moral. Drept urmare, animalele au fost exploatate în mod sistematic în multe feluri care le produce suferință. Acestea au fost, de asemenea, ucise în număr mare, pentru a oferi oamenilor produse realizate din corpurile lor.

În plus, vulnerabilitatea animalelor față de multe lucruri care nu sunt cauzate de om, a fost de obicei desconsiderată, ca și cum nu ar fi ceva pentru care ar trebui să ne facem griji. Așadar, ideea că ar trebui să ne abținem de la a face rău animalelor non-umane, sau că ar trebui să încercăm să ne purtăm într-un mod care să le aducă beneficii, de abia dacă a fost luată în considerație, cu doar câteva excepții.

Cu toate acestea, în prezent acel punct de vedere este puternic contestat. Începând cu 1970, a apărut domeniul eticii animalelor și a obținut sprijinul în creștere, ca domeniu de cercetare care contribuie în mod activ cu informații în apărarea animalelor non-umane.

Interesul constă în a nu suferi

Ființele simțitoare au un interes în a avea o existență fericită. Ceea ce sugerează, în primul rând, a fi fericit, mai degrabă decât nefericit. Suferința este, prin definiție, o stare mentală negativă, și este, prin urmare, dăunătoare pentru animale.

Interesul în a trăi

Pe lângă faptul că au un interes în a nu suferi, animalele au nevoie să poată trăi, pentru a avea o viață fericită. Multă lume crede că oamenii, dar nu şi animalele non-umane, au un interes în a trăi. Există motive puternice pentru a respinge acest lucru.

Ponderea intereselor animalelor

Mulți oameni admit că animalele non-umane au într-adevăr interese, dar o opinie comună este că interesele lor nu sunt de mare importanță. Este important să se combată acest mit. Interesele egale ar trebui să conteze în mod egal.